делнични дни
+359 2 80 50 630
неработни дни
+359 886 11 00 29

Самолетни билети, Хотелски резервации, Екскурзии в чужбина

         
 

Самолетни билети

От град (летище):
  До град (летище):
   Дата заминавне:
   Дата връщане:
   Възрастни:
   Деца:
   Еднопосочен
   Двупосочен

   Пакети


   Летни почивки и екскурзии

   Цени от € 1268.00
   Цени от € 399.00

   Празници по
   света
   Събития
   по света


   Share |


     Регистрирай се и спечели ваучер за ?200

    Начало    Новини    Защо през седмицата могат да бъдат н ...

   Защо през седмицата могат да бъдат намерени по-евтини самолетни билети?

   Хората, които търсят евтини самолетни билети трябва да научат нещо много важно: „Всичко зависи от времето на покупката“. Цените, обявени от авиокомпаниите обикновено са най-високи през почивните дни. А кога трябва да се потърси по-добра оферта? При по-задълбочен анализ на цените ще видите, че вторник те са значително по-евтини, сряда също добър ден за резервация на евтини самолетни билети, като цените понякога дори могат да бъдат и по-ниски от тези във вторник.
   Въпреки, че цените постоянно се менят и при тях има възходи и падения, всички авиокомпании следват цикъла на седмичния човеко – поток при ценообразуването. Винаги, след като преминат почивните дни, понеделник вечер стойността на билетите пада минимум с 15-25%. Така, вторник и сряда офертите за билети са най-примамливи, докато след четвъртък стойността на билетите бавно започва да се покачва и пикът е през уикенда.
   През почивните дни цените на билетите не следват нормалната логика. Ако през седмицата има останали малко свободни места, те се предлагат на по-евтина цена, за да могат да бъдат продадени, тъй като това е времето, в което много малко хора пътуват. През уикенда нещата стоят по следният начин – малкото останали свободни места са с поне 30% по-скъпи от останалите за дадения полет, т.е. точно обратно на продажбата през седмицата. За всичко си има логично обяснение... През почивните дни пътуват много хора, като останали свободни места за полета почти няма, а когато ги има, човек би платил дори по-висока цена, за да достигне до желаната от него дестинация. Това се знае от авиокомпаниите и те се възползват от факта.

    И ОЩЕ

   След като знаете, че ранната резервация е задължителна за изгодните цени имайте предвид и следното: 
   • Избягвайте училищните ваканции, макар доста от вас да са забравили, кога са те. Трябва да си припомните датите не само за България, но и тези в страната, в която отивате. Позовавайки се на дългогодишният ни опит в сферата на пътуванията по света можем да отбележим, че цените на самолетните билети са по-високи, ако решите да пътувате през почивните дни.
   • Друг хитър трик, от който можете да се възползвате, е да правите резервациите в полунощ към средата на седмицата. Тогава може да се намери много по – изгодна оферта, отколкото в събота или неделя.
   • След, като ученическите ваканции са към финала си и след преминаването на празници като Коледа, Нова Година и Великден, цените на билетите са най-изгодни.
   • Обикновено компаниите смятат периода от месец февруари до март ''за мъртъв сезон''. Това е още един шанс за закупуване на самолетни билети на изгодни цени. Лошото в тях е, че големите промоции ''сбогом на зимата'' са само два месеца.
    


     
         Начало       Разплащане       Често задавани въпроси       Новини       Събития       Пакети       Екскурзии
         Контакти       Общи условия       За нас